1 - 1 de 30 resultats

Recueil des Plans du Roussillon, de Catalogne, des Chasteaux, Villages, Eglises, Chapelles & Maisons

En estoc

38,46 / unitat(s)
Preu sense IVA

Pes de lliurament: 1.204 g


Formes de lliurament disponibles: Enviament certificat, Enviament certificat, Enviament certificat

L'obra és fruit de l'interès i la voluntat d'aquest Institut de posar a l'abast de tothom el patrimoni cartogràfic del territori de Catalunya, que es troba dispers arreu del món.

Amb aquest llibre podreu gaudir dels mapes que configuren un atles manuscrit de principis del segle XVIII, inèdit i conservat a Viena, a l'Arxiu Militar d'Àustria. L'atles aplega un conjunt de mapes de ciutats, viles i fortificacions aixecats per l'exèrcit francès durant la Guerra de Successió i recollits pocs anys més tard per Jacques Pennier.

A les seves pàgines hi podem trobar tant representacions detallades de la ciutat de Barcelona com de nuclis petits com ara Pardines, al Ripollès, i dibuixos molt esquemàtics de fortificacions. La varietat d'aquests indrets està estretament relacionada amb els escenaris de l'esmentada guerra, la major part dels quals es concentren a la zona nord del Principat de Catalunya i a la franja de la Catalunya francesa més propera a la frontera. També s'hi inclouen alguns mapes d'altres llocs, com els corresponents a nuclis d'ambdues bandes de la frontera hispanofrancesa al País Basc, de la frontera hispanolusitana i d'altres indrets com ara Gibraltar o la part baixa del Tajo.

La peculiar dispersió geogràfica dels llocs cartografiats i la seva diversitat aplegats en un sol document respon a la finalitat de l'atles de servir a l'estratègia militar en la localització d'indrets per a l'allotjament de les tropes. Per aquest motiu, a més de les grans fortificacions com ara Cardona, Hostalric o Tortosa, en aquesta obra també trobem la representació d'indrets més petits. Són imatges que en alguns casos esdevenen de gran valor cartogràfic pel fet de ser els primers testimonis cartogràfics que coneixem d'aquests llocs.

Des de la perspectiva de la representació del territori cal fer esment de la riquesa cromàtica i d'un grafisme polit que, tot i els errors que hi podem trobar, mostren curosament la realitat geogràfica del moment.

Els mapes que es presenten, doncs, són documents i testimonis d'uns paisatges de principis del segle XVIII i, alhora, un valuós llegat cartogràfic per la informació històrica i geogràfica que contenen.

Documents de qualitat com aquest ens endinsen en el passat del territori i contribueixen al coneixement del nostre país.

També recomanem

Els mapes del territori de Catalunya durant dos-cents anys, 1600-1800
34,62 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 1.250 g
Els mapes en la Guerra Civil espanyola (1936-1939)
11,54 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 483 g
Los mapas en la Guerra Civil española (1936-1939)
11,54 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 510 g
Cartografia de Catalunya: Catàleg general de la Cartoteca de Catalunya
15,38 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 1.146 g
Mapa comarcal de Catalunya 1:50.000. Ripollès - 31
6,25 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 107 g
*
Preus sense IVA


Els clients que han comprat aquest producte també han comprat

Pes de lliurament: 556 g
Pes de lliurament: 950 g
*
Preus sense IVA


Examine aquesta categoria: Llibres d'història de la cartografia
1 - 1 de 30 resultats