Atles d'història urbana de Girona, segles VI aC - XVI

En estoc

28,85 / unitat(s)
Preu sense IVA

Pes de lliurament: 1.470 g


Formes de lliurament disponibles: Enviament certificat, Enviament certificat, Enviament certificat

El 1995 sortia a la llum el primer volum de la col·lecció Història Urbana de Girona. Reconstrucció Cartogràfica. L'objectiu d'aquesta col·lecció promoguda per l'Ajuntament de Girona era el d'apropar-nos, a partir de la recerca científica, al coneixement de la ciutat. Ho esmentaven els autors en el primer dels seus textos: "El treball que estem efectuant, un trencaclosques gegantí, es fa a través d'informació contrastada en documentació de la màxima garantia (pergamins originals, cartularis, registres conservats en els arxius); però fent servir, també, llibres i articles que reflexionen, directament o indirectament, sobre el procés urbà [...]. Tanmateix, aquesta documentació textual de primer ordre s'enriqueix i es contrasta passant-la pel sedàs de les dades arqueològiques, de l'anàlisi de la vella cartografia i l'observació directa del lloc. El resultat és un material esplèndid i, sovint, sòlidament contrastat".

La ciutat s'ha anat dibuixant de manera precisa, rigorosa, científica. En coneixem amb detall els seus orígens, que podem remuntar al segle VI aC si els situem al precedent de l'oppidum ibèric de Sant Julià de Ramis (Kerunta), la ciutat romana, la potent Girona medieval i la ciutat moderna, fins al 1535. Barri a barri, carrer a carrer, sovint casa a casa, en ocasions persona a persona, els autors han reconstruït la ciutat. Calia, però, un nou pas: oferir aquest ingent treball al conjunt de la ciutadania. Calia, i aquí us el presentem, elaborar un Atles d'Història Urbana de Girona que ajudés el gran públic a entendre la seva ciutat.

Plànols, gràfics, dibuixos, gravats, fotografies, posats al servei d'un únic objectiu: presentar l'evolució de Girona als seus vilatans i elaborar una potent eina al servei de la comunitat educativa.

També recomanem

Mapa geològic comarcal de Catalunya 1:50.000. Gironès - 20
11,54 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 89 g
Mapa comarcal de Catalunya 1:50.000. Gironès - 20
6,25 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 82 g
Mapa topogràfic de Catalunya 1:100.000 (en relleu). Gironès
19,23 / unitat(s) *
Pes de lliurament: 2.000 g
*
Preus sense IVA


Els clients que han comprat aquest producte també han comprat

Pes de lliurament: 1.216 g
Pes de lliurament: 3.763 g
Pes de lliurament: 134 g
Pes de lliurament: 122 g
Pes de lliurament: 816 g
*
Preus sense IVA


Examine aquesta categoria: Atles