Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles

Darrers exemplars

33,65 / unitat(s)
Preu sense IVA

Pes de lliurament: 1.258 g


Formes de lliurament disponibles: Enviament certificat, Enviament certificat, Enviament certificat

La Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles és una primera edició crítica del Llibre V de la Història general del Regne de Mallorca de Joan Binimelis (Manacor 1539/1540 - Palma 1616), que és la primera història del Regne de Mallorca (1595).

En aquest Llibre V, o Llibre que tracta de la Descripció particular de la illa de Mallorca e viles e altres coses en ella s'han seguides, es distingeixen quatre parts. La primera és una descripció geogràfica de l'illa; la segona una descripció mèdica; la tercera descriu el repartiment efectuat l'endemà de la conquesta catalana i la subsegüent colonització; i la quarta una descripció geogràfica de cadascun dels termes parroquials. Cada terme riberenc és acompanyat d'un mapa. La descripció comprèn les jurisdiccions senyorials, les afrontacions amb els termes veïns, els accidents del relleu, les produccions agràries, les esglésies i convents, les aigües de què disposa i altres singularitats.

L'edició ha anat a cura de Juli Moll (1947-2021), que n'ha fet la introducció i la transcripció del text a partir de la còpia manuscrita de Jordi Fortuny (mitjan segle XVII), que ha confrontat exhaustivament amb uns altres cinc manuscrits (dels segles XVIII i XIX) per a obtenir-ne l'apartat crític.

El llibre, coedició de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Universitat de València, és dotat d'un extens índex de noms propis, i s'integra dins la col·lecció Fonts Històriques Valencianes (núm. 60), i també en la secció Monuments d'Història de la Corona d'Aragó (V). Es distribueix amb un disquet adjunt que conté una ampliació de la introducció, l'edició anotada de l'arquetipus en ortografia normalitzada i cinc apèndixs.

Els clients que han comprat aquest producte també han comprat

Pes de lliurament: 3.634 g
*
Preus sense IVA


Examine aquesta categoria: Llibres d'història de la cartografia